Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Bursu

• Fen Bilimleri Okulları ile Fen Bilimleri Temel Liselerinden 2017-2018 ve sonrasındaki, eğitim-öğretim yılı mezunlarına, Fen Bilimleri Eğitim Kurumları çalışanlarına ve çocuklarına MEF Üniversitesi’nin lisans programlarını, üniversite tercihlerinin ilk 5 sırasında yazmaları ve bu tercihleri içerisinde yerleşmeleri veya yerleştiği tercih öncesindeki tüm tercihlerinin MEF Üniversitesi olması durumunda ödeyecekleri tutar üzerinden hazırlık eğitiminden muaf ise 5 (beş) yıl, hazırlık eğitimi alacak ise 6 (altı) yıl süreli olarak %10 indirim uygulanacaktır. Fen Bilimleri Eğitim Kurumları çalışanları ve çocuklarının bu burstan faydalanabilmesi için Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarında çalıştığına dair belgeyi her kayıt döneminde yenilemesi gerekmektedir.
  • Fen Bilimleri Özel Öğretim Kursu 2017-2018 ve sonrasındaki, eğitim-öğretim yılı mezunlarına MEF Üniversitesi’nin lisans programlarını üniversite tercihlerinin ilk 5 sırasında yazmaları ve bu tercihleri içerisinde yerleşmeleri veya yerleştiği tercih öncesindeki tüm tercihlerinin MEF Üniversitesi olması durumunda ödeyecekleri tutar üzerinden hazırlık eğitiminden muaf ise 5 (beş) yıl, hazırlık eğitimi alacak ise 6 (altı) yıl süreli olarak %5 indirim uygulanacaktır.

2022-2023 Akademik Yılı’nda kayıt yaptıran öğrenciler için geçerlidir.

MEF Üniversitesi Burs Detayları için linki tıklayabilirsiniz: https://aday.mef.edu.tr/burslar-ve-ucretler/

Detaylar için 2021 – 2022 Akademik Yılı Burs Yönergesini okuyunuz.*

*2022-2023 Burs Yönergesi henüz yayınlanmamıştır.