Ortak 3+2 Lisans + Uluslararası Y.Lisans

Geleneksel değişim programlarına ilave olarak, MEF Üniversitesi uluslarası saygınlığı olan üniversiteler ile tüm lisans progamlarında 3+2 diploma programları kurmayı hedeflemektedir. 3+2 programında öğrenci MEF Üniversitesi’nden Lisans, yurt dışı anlaşmalı Üniversiteden Yüksek Lisans diploması alacaktır. Öğrenci ilk 3 yılını MEF Üniversitesi’nde okuyacak, 4. yıl anlaşmalı üniversitede değişim öğrencisi olarak derslerini alacak ve aldığı dersler MEF Üniversitesi’nde sayılacak ve Lisans derecesini tamamlamış olacak. 4. yıldan sonra öğrenci 5. yılda yurt dışındaki üniversitede Yüksek Lisans eğitimine devam edecek ve derecesini karşı taraftan almış olacak. Yüksek Lisans eğitimi, öğrencinin kendi lisans alanında olabileceği gibi, MBA veya Ekonomi/Finans alanında da olabilir.

MEF Üniversitesi, 2014-2015 Akademik Yılı'ndaki ilk öğrencilerine 3+2 uluslararası ortak programları sunmayı hedeflemektedir.  Öğrenciler eğitim yolculuğuna başlarken, yurt dışındaki anlaşmalı üniversitelerin koşullarını bilecektir.

Neden 3+2?

Son zamanlarda işverenler eleman alırken, yurtdışı deneyimi olarak öğrencilerin lisans seviyesindeyken gerçekleştirdikleri bir yarıyıl yurt dışında değişim öğrencisi olarak bulunmalarını artık yeterli görmemektedirler, bir kaç yıl yurt dışı deneyimi aramaktadırlar. Buna ilave olarak yurt dışından Yüksek Lisansa sahip olmayı işe alırken tercih nedeni olarak öne sürmektedirler. MEF Üniversitesi’nin sunduğu 3+2 programlar ile,  mezunlarımız uluslararası düzeyde rekabet yeteneğine sahip olacaklardır.