Bilgisayar Programlamaya Nereden Nasıl Başlasam?

Bilgisayar Programlamaya nereden nasıl başlasam?

KONU:
Bilgisayarlar her yerde karşımızda. Artık oyun oynamanın ötesinde bilgisayarı daha yakından öğrenmeyi, program yazmayı amaçlıyoruz, ama nasıl, nereden  başlayacağımıza karar veremiyoruz. Bilgisayar Programlamaya nereden nasıl başlasam? başlıklı bu etkinlikte, verilen bir problemi çözmek için bilgisayar programı nasıl geliştirilir, programın tasarımı ve gerçeklenmesi nasıl yapılır gibi temel konular ele alınıyor. Öğleden önceki etkinlikte yeni başlayanlar için, algoritma tasarımı ve kod yazma eğlenceli şekilde sunuluyor.  Öğleden sonraki etkinlikte ise bilgisayarın temel hesaplama yapıları olan ikili sayılarla işlemler ele alınıyor, lojik kapılarla deneyler yapılıyor, bilgisayarın iç yapısı tanıtılıyor.

SÜRE:
1 Gün

GEREKSİNİMLER:
Bilgisayarı daha iyi tanıma ve program yazmayı öğrenme isteği

TASARIM ARAÇLARI: (MEF Üniversitesi tarafından sağlanacaktır.)
Bilgisayar Laboratuvarındaki bilgisayarlar
Raspberry Pi, Arduino kitleri

ANAHTAR KELİMELER:
Bilgisayar, Programlama, kodlama, lojik kapılar, Raspberry Pi, Arduino

SÜREÇ:
Adım 1: 2 ya da 3 kişilik grupların oluşturulması
Adım 2: Algoritma geliştirme
Adım 3: Program yazma
Adım 4: Lojik kapılar, ikili gösterim, ikili sayılarda toplama

YÜRÜTÜCÜLER:
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrencileri