3+2 MEF’te Lisans + Uluslararası Yüksek Lisans

Günümüz “Z Kuşağı” ve sonrasının eğitimi için geleneksel eğitim-öğretim modelini değiştirdik. Geleneksel değişim programlarına ilave olarak MEF Üniversitesi’nin tüm fakülte ve bölümlerinde 3+2 diploma programları uygulanmaktadır. 3+2’de öğrenci, MEF Üniversitesi’nden lisans, yurt dışı anlaşmalı üniversiteden yüksek lisans diploması alabilir. Öğrenci 3+2 programı ile ilk 3 yılını MEF Üniversitesi’nde başarı ile tamamladıktan sonra, 4. yılında anlaşmalı bir üniversitede misafir öğrenci olarak derslerini alabilir.

Lisans derecesini tamamlayan öğrenci 5. yılında ise yurt dışındaki anlaşmalı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam edebilir ve yüksek lisans derecesini yurt dışındaki üniversiteden alabilir. Yüksek lisans eğitimi, öğrencinin kendi lisans alanında olabileceği gibi, MBA veya Ekonomi/Finans alanlarında da olabilir.

Neden 3+2?

Son zamanlarda işverenler eleman alırken, yurtdışı deneyimi olarak öğrencilerin lisans seviyesindeyken gerçekleştirdikleri bir yarıyıl yurt dışında değişim öğrencisi olarak bulunmalarını artık yeterli görmemektedirler, birkaç yıl yurt dışı deneyimi aramaktadırlar. Buna ilave olarak yurt dışından Yüksek Lisansa sahip olmayı işe alırken tercih nedeni olarak öne sürmektedirler. MEF Üniversitesi’nin sunduğu 3+2 programlar ile, mezunlarımız uluslararası düzeyde rekabet yeteneğine sahip olacaklardır.