3 Yılda Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans

MEF Üniversitesi, 4 yıl olan 240 AKTS kredili lisans eğitimini 3 yılda bitirmek isteyen öğrencilere uygun olacak şekilde ders seçimleri ve ders yükünde esneklik sağlayacak ve yaz okulunda öğrencilerine zengin ders seçenekleri sunacaktır. Bu olanaklar sayesinde öğrenci, 3 yılda Lisans eğitimini bitirebilecek ve 4. yılda ise giriş koşullarını sağladığı takdirde Tezsiz Yüksek Lisans yapabilecek, yani 4 yılda hem Lisans diploması hem de Tezsiz Yüksek Lisans diploması alabilecek ve hayata daha hızlı atılabilecektir.